Beauty, Lifestyle

De verschillen tussen Botox en Fillers

Wellicht heb je het wel eens gezien bij een beroemdheid of iemand in je buurt, geen rimpels! Steeds vaker hoor en zie je dat mensen hier en daar wat laten doen. De ene wil wat meer volume in de lippen, iemand anders wil van zijn voorhoofd frons af en noem maar op. Naarmate de tijd is het gebruik van Botox en Fillers steeds acceptabeler geworden onder de mensen. Maar wat is nou het verschil tussen die twee behandelingen en in welke gevallen zou je het kunnen gebruiken?

Botox

Botox ® is een eigen merknaam afgeleid van de stof (gif) Botuline Toxine. De stof wordt gewonnen uit de bacterie “Clostridium Botulinum” en werkt als een eiwit die op zenuwen inwerkt. Een injectie hiermee voorkomt een zenuwimpuls, waardoor de spieren ontspannen blijven. Het is vooral een preventief middel tegen mimische rimpels, bijvoorbeeld een fronsrimpel, kraaienpootjes bij de ogen of rimpels in het voorhoofd. Botox ® wordt niet alleen gebruikt tegen rimpels, maar ook tegen overmatig zweten onder de oksel of in de handen, migraine en tandenknarsen.

Fillers

Een Filler kan uit twee substanties bestaan, namelijk Collageen of Hyaluronzuur, beiden een lichaamseigen stof. Welke gebruikt wordt hangt af van het merk en het gebied dat je wilt laten behandelen. Een filler kies je om een bestaande rimpel te laten verdwijnen, ze zijn geschikt voor het natuurlijk opvullen van oppervlakkige en diepere rimpels in de huid, het vergroten of verstevigen van de lippen, het aanvullen van volume onder de ogen en het verbeteren van de gezichtscontouren.

Goed om te weten

Beide behandelingen mogen uitsluitend alleen uitgevoerd worden door een bevoegd cosmetisch arts. Dit kun je makkelijk checken door te kijken of de kliniek en/of arts aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. De minimale leeftijd voor een behandeling met Botox® of Fillers is uitsluitend vanaf 18 jaar en sommige artsen hanteren zelfs een minimale leeftijd vanaf 21 jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.