Beauty

Feiten over Laser en IPL-behandelingen

Iedere kliniek of schoonheidssalon biedt het tegenwoordig aan: definitief ontharen door middel van Laser of IPL. Er worden vaak vragen gesteld en uitspraken gedaan met betrekking tot laseren en IPL-behandelingen, maar niet alles wat hierover gezegd wordt is altijd waar, helaas. Hieronder vind je een aantal beweringen met betrekking tot definitief ontharen met daarover meer informatie.

Wat gebeurt er nu precies bij laseren?

Bij laser wordt er één golflengte en bij IPL-behandelingen meerdere golflengtes omgezet in warmte. Deze warmte wordt via de pigmentcellen geleidt door het haarzakje die wordt vernietigd. Hierbij wordt het proces dat via bloedvaatjes cellen, voedingsstoffen en eiwitten toevoert voor het ontwikkelen van een nieuwe haar stopgezet.

“Als je een donkere huidskleur hebt, kun je je niet laten laseren”

Een donkere huid heeft meer en grotere melanocyten (pigmentcellen) die verspreid zijn in alle lagen van de huid, een blanke huid heeft daarentegen alleen pigmentcellen in de onderste laag van de huid.  Doordat een donkere huid dus grotere pigmentcellen heeft, wordt er meer warmte opgenomen dan nodig is. Dit heeft als gevolg dat er verbranding kan optreden, wat zorgt voor brandwonden, littekens, pigmentvlekken etc. Je afkomst, medische geschiedenis en zongedrag spelen ook een grote rol bij het wel of niet kunnen laseren van de huid.

“IPL en Laser is niet permanent”

Als je jezelf laat behandelen door IPL of laser zullen je haren voor 80 – 90% verwijderd zijn, deze “rest” haren kunnen alsnog behandeld worden. Naarmate de jaren heb je ook kans dat de haren toch terug groeien, dit kan gebeuren door verandering in je hormoonstelsel bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap. Er zijn meerdere behandelingen nodig, omdat niet alle haren in één keer behandeld kunnen worden doordat haren zich in drie verschillende groeifases bevinden. Als een haar zich in de eerste groeifase bevindt, kan deze definitief onthaard worden.

“Een blonde haarkleur kun je niet laten laseren”

Via een haar die kleur (pigment) bevat, worden de golflengtes die omgezet zijn in warmte van de laser of IPL door een haar geleidt, waardoor vervolgens het haarzakje vernietigt wordt. Grijze, blonde en rode haren bevatten weinig tot geen pigment, waardoor de warmte die gecreëerd wordt niet geleid kan worden.  Hierdoor zal er dus geen vernietiging van het haarzakje optreden, met als gevolg geen definitieve ontharing.

Er is maar één behandeling voor 100% definitieve ontharing en dat is elektrisch ontharen, dit is tevens de oudste methode die wordt gebruikt. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van wisselstroom die warmte ontwikkeld. Deze warmte wordt vervolgens in korte pulsjes geleid door een klein naaldje die in het haarzakje wordt gebracht en vervolgens het hele haarzakje vernietigd. Alle haar- en huidskleuren kunnen bij deze methode behandeld worden. Het is bij alle behandel methodes erg belangrijk om goede research te doen naar een goede behandelaar en praktijk waarbij je jezelf wilt laten ontharen. Er kunnen namelijk verschillende complicaties optreden, zoals verbranding, pigmentvlekken etc. Kijk bijvoorbeeld op http://www.huidtherapie.nl voor behandelaars die geaccrediteerd zijn en behoren tot het Kwaliteitsregister Paramedici.

Advertenties

Een gedachte over “Feiten over Laser en IPL-behandelingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.