Geen categorie

Wat houdt Huidtherapie nou precies in?

Inmiddels zit ik in mijn tweede studiejaar van de opleiding Huidtherapie aan de Haagse Hogeschool, waarmee ik uiteindelijk mijn Bachelor of Science wil behalen.

Een drietal jaar geleden ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de huid na mijn Stage bij een bedrijf dat zich bezig houdt met huidaandoeningen, preventie en genezing hiervan en vooral Anti-Aging. Tijdens deze tijd heb ik vooral ingezien dat ik mensen graag mooier wil maken, mooier wil ook zeggen gezonder. Een mens is vooral mooi vanuit binnen, vooral als hij/zij zichzelf ook daadwerkelijk zo voelt. Daarnaast vind ik de werk van het lichaam interessant, alle kleine beetjes staan met elkaar in samenhang en zorgen ervoor dat wij als mens zijn wie we zijn en kunnen doen wat we willen doen.

De onderwerpen die als basis toegepast worden tijdens huidtherapie zijn: huidkanker, acne, pigment- en haarafwijkingen en lymfoedeem. Het beroep is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg en in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wat houdt Huidtherapie nu precies in? Veel mensen hebben hier nog steeds weinig ervaring mee, terwijl het beroep in 2018 al 40 jaar op de arbeidsmarkt bestaat. Huidtherapeuten houden zich bezig met het leren voorkomen, omgaan met en behandelen van huidproblemen. Dit is een breed werkveld van medische, zoals acne, littekens en lymfoedeem tot cosmetische handelingen, zoals huidverbetering, definitief ontharen en tatoeages etc. Daarbij is een huidtherapeut direct toegankelijk, dus ook zonder verwijzing van de huisarts kun je bij hen terecht en werken zij direct samen met zorgverzekering, waarvan vele behandeling vergoed worden door een basis- en/of aanvullende verzekering.

De technologieën van nu gaan steeds verder in ontwikkeling, waardoor er steeds meer huidproblemen efficiënt opgelost kunnen worden met minder tot geen pijn. Denk hierbij aan Fillers, Botuline Toxine (Botox®), Laser en IPL en deze producten kunnen op heel veel gebieden ingezet worden, zoals haaruitval, littekens, acne, couperose etc. Hier zul je ook veel informatie kunnen lezen in mijn komende blogs.

Neem vooral eens een kijkje op http://www.huidtherapie.nl voor alle in’s en out’s over huidtherapeuten en vind er een in jouw buurt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.