Beauty

Huidskleur bepaalt jouw kleur!

Iedere huid, van licht tot donker, heeft een eigen zogenoemde “ondertoon” dit is de kleur van de huid. Dit is handig om te weten om zo je kleuren van make-up of kleren uit te zoeken die het best bij je passen. 

Iedereen heeft een specifieke eigen kleur: rood, geel of grijs als ondertoon, deze kleur kan bepalend zijn voor je make-up of camouflage. De kleuren in je huid ontstaan door:

  • Rood:                    doorbloeding                                                   (warm)
  • Wit/grijs:             bindweefsel                                                      (Koel)                                  
  • Blauw:                  dieper gelegen bloedvaten                        (Koel)
  • Geel/bruin:        Pigment                                                              (Warm)

Om een goede camouflage aan te kunnen brengen is het belangrijk je even te verdiepen in de kleuren. Een foundation kun je het beste testen in het daglicht als je vaak buiten bent of met kunstlicht als je vaak binnen bent. Door simpelweg meerdere pigmenten te testen op je kaaklijn vind je snel en makkelijk jouw kleur!

Heb je een pigmentafwijking die je weg wilt werken? Iedere pigmentafwijking heeft een eigen kleurschakering. Door goed te kijken welke kleuren opvallen in het vlekje,is het mogelijk om de overheersende kleuren als het ware “uit te schakelen” door gebruik te maken van complementaire kleuren. De complementaire kleuren zijn als volgt:

  • Geel      –            Paars
  • Rood     –           Groen
  • Oranje –            Blauw

Door te kijken welke kleur opvalt in jouw vlekje, kun je het wegwerken door de tegenovergestelde kleur te gebruiken. Dit doe je door bijvoorbeeld een camouflagestick in één van deze kleuren te gebruiken onder je foundation. De foundation komt erna met een kleur die past bij de omliggende huid. Hierbij moet je wel rekening houden dat je kleuren kunnen veranderen wanneer er een seizoenswisseling plaats vindt, er bij littekens een reliëf bestaat waardoor het alsnog zichtbaar is en de camouflage het alleen minder zichtbaar maakt en niet de aandoening of het vlekje vermindert.

Ook kan de kleur van je huid bepalend zijn voor de kleuren die bij je passen qua kleding. Heb je een “warme” tint, dan staan de kleuren bruin, geel, Peach en oranje je goed. Bij een “koele” tint staan de kleuren blauw, paars, roze en groen goed bij je. Ben je neutraal? Dan heb je geluk, alle kleuren staan je even goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.